Temu is beter dan Aliexpress, goedkoper & supersnel in huis!

AliExpress heeft concurrentie van TEMU
AliExpress krijgt concurrentie van TEMU, een nieuw platform waar u mogelijk nog niet bekend mee bent. TEMU is pas sinds september 2022 actief, maar heeft al een aanzienlijk marktaandeel van 15% veroverd ten opzichte van AliExpress. Nu vraagt u zich wellicht af hoe deze twee aanbieders van voordelige producten, voornamelijk uit China, zich van elkaar onderscheiden.

Download hier de app en je kan maar zo 100 euro meepakken!

In Nederland lopen we vaak voorop op digitaal gebied, en nu kunnen we sinds kort, net als de Verenigde Staten, gebruikmaken van TEMU. Ik heb zelf al verschillende bestellingen geplaatst en persoonlijk denk ik dat TEMU de potentie heeft om de concurrentiestrijd met AliExpress te winnen.

Wat is TEMU?
Dus, wie of wat is TEMU eigenlijk? TEMU is een recent gelanceerde app die zich in grote mate laat vergelijken met AliExpress. U kunt er alles vinden van voordelige kleding, tot snuisterijen voor in huis, en zelfs kippenhalsbanden. Achter TEMU staat het bedrijf Pinduoduo, oorspronkelijk gefocust op de landbouwsector. Op een dag kwamen ze tot de conclusie dat de levertijden van AliExpress wel verbeterd konden worden.

AliExpress en TEMU
En dat brengt ons bij het voornaamste verschil tussen AliExpress en TEMU: levertijd. U zult het niet geloven, maar na een paar bestellingen bij TEMU stond de bezorger al na een paar dagen voor mijn deur. TEMU belooft ook een vergoeding van 5 euro als de levering te laat is – een leuke belofte, of ik het geloof is een ander verhaal. Houd er wel rekening mee dat bij TEMU een minimum bestelbedrag van 10 euro geldt, terwijl AliExpress dit niet hanteert. Het productaanbod is overigens bij AliExpress nog steeds uitgebreider dan bij TEMU.

Wat gelijkenissen betreft, lijkt de app van TEMU vrij veel op die van AliExpress. Ook de producten zijn grotendeels identiek. Dit is logisch omdat TEMU net als AliExpress fungeert als een platform voor leveranciers om producten aan consumenten te verkopen. Leveranciers die bij AliExpress verkopen, doen dit ook bij TEMU.

Samenvattend, TEMU is in veel opzichten vergelijkbaar met AliExpress. Als u AliExpress niet prettig vindt werken, is de kans groot dat u dat ook van TEMU vindt. Zelfde goedkope spullen, maar dan via een ander platform.