Elke dag kijkt de hond in de rioolput. Wanneer omstanders deze put openmaken, zijn ze geschokt.

Dave rende zo snel als hij kon. Hij had geen idee waar hij heen ging. Hij hoorde de geluiden dichterbij komen. Dave besefte dat hij werd achtervolgd door datgene wat zich hier beneden in het riool bevond. Hij moest de uitgang vinden…

Na blindelings in het donker te hebben gerend, zag hij licht om een hoek. Hij was opgelucht dat hij waarschijnlijk een uitweg had gevonden, maar toen hij de hoek omging, zag hij een afgesloten luik. Er kwam wat licht uit. Hij moest doorlopen. Dit kon een levensgevaarlijke situatie zijn.

Dave kreeg bijna een black-out van de stress. Vervolgens botste hij ergens tegenaan. Hij had het gevoel dat zijn leven voorbij was. Het ding dat hem achtervolgde had hem eindelijk ingehaald. Toen hij zijn ogen opende, zag hij dat hij tegen een van de brandweermannen was gebotst die hem gingen zoeken.

Dave werd door hen naar de uitgang begeleid. Ze vertelden hem dat hij erg onverantwoordelijk bezig geweest was. Hij had nooit zonder specialist door de pijpleiding moeten gaan. Toen Dave hen vertelde wat er gebeurd was, werden ze bleek. Niemand mocht nu nog naar beneden.

Dave werd ondervraagd toen de politie arriveerde. Hij was de enige die gezien had wat er in de afvoer zat. Dave wist niet zeker wat hij was tegengekomen, maar één ding wist hij zeker. Dat wezen was gevaarlijk…

Dave zag dat er een ander team was gearriveerd. Dit waren de specialisten over wie de brandweermannen het hadden. Ze arriveerden in vreemde zwarte busjes. Dave was nu nog achterdochtiger over wat hij had gezien. Hij wilde blijven om te zien wat er aan de hand was. Maar toen werd hij gearresteerd.

Volgende pagina