Elke dag kijkt de hond in de rioolput. Wanneer omstanders deze put openmaken, zijn ze geschokt.

De situatie was dringend. Dave wist dat hij zijn taak alleen kon uitvoeren door het heft in eigen handen te nemen. Hij belde de eigenaar van een sleepbedrijf die hij toevallig kende, en vertelde opnieuw wat er was gebeurd. Dave vermoedde dat hij het juiste materiaal zou hebben om deze vreselijke afdekking te verwijderen.

De eigenaar van het sleepbedrijf had een ander idee. Hij stond erop om de autoriteiten erbij te betrekken. Dave bedacht een plan. Als hij de hulpdiensten wilde bellen, moest hij een goede reden hebben. Als er niets was, riskeerde hij een enorme boete.

Rommelen met overheidseigendommen was iets waar de eigenaar van het sleepbedrijf erg huiverig voor was. Dave bleef volhardend. Hij maalde niet meer om de risico’s. Zijn eerste en belangrijkste doel was om nu in het riool te komen…

Dave had er genoeg van. De herder bewoog al die tijd geen centimeter. Hij probeerde de herder opzij te schuiven om te zien wat er zou gebeuren. De herder verzette zich en begon zelfs agressief te worden tegen Dave. Dit was de laatste druppel.

Dave besloot de brandweer te bellen. Hij zou zeggen dat er daar beneden dieren waren. Ze wilden weten hoe hij dat wist. Hij vertelde hen dat zijn Duitse herder ze kon ruiken. Daarom werd Dave later gearresteerd…

Toen hoorde hij de brandweer aankomen. Ze keken niet eens naar Dave; de mannen die gearriveerd waren deden dit soort werk duidelijk vaker. Ze hadden niet veel tijd nodig om beweging in het deksel te krijgen.

Intussen was er een nieuwe groep omstanders ontstaan. De mysterieuze geluiden die na verloop van tijd waren afgenomen, waren nu weer duidelijk te horen vanaf het moment dat het deksel werd opgetild. In de verte, ergens in die pijp, klonken verschillende kreten. Dave had nog nooit in zijn leven zoiets gehoord.

Het openen van het riool was slechts het begin van deze zoektocht. Nu dat gebeurd was, moest iemand naar beneden gaan. Dave keek om zich heen. Niemand van de mensen die toekeken leek bereid het riool in te gaan.

De toeschouwers waren duidelijk geïnteresseerd in hetgeen er gebeurde, maar de meesten hielden afstand. Dave keek aarzelend naar beneden in de lange, diepe en donkere rioolbuis. Een brandweerman liep op Dave af.

Volgende pagina