Als je ziet wat er precies met deze foto aan de hand is schrik je!

Griezelige details
De foto op de vorige pagina is rond het jaar 1900 genomen voor een textielfabriek net buiten Belfast in Ierland en toont vijftien vrouwen in hun werkkleding, met hun handen over elkaar en hun blik gericht op de camera. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders aan de foto te zijn, maar als je goed kijkt, zul je iets heel opmerkelijks ontdekken.

Op de schouder van de vrouw die zich op de tweede rij van onderen, meest rechts bevindt, rust namelijk een hand. Terwijl alle andere vrouwen hun armen over elkaar hebben geslagen, lijkt deze hand niet bij een van hen te horen en lijkt hij los te staan van een lichaam. Dit maakt de foto een angstaanjagende ervaring om te zien. Bekijk de volgende pagina voor een duidelijk beeld van deze oude, zwart-wit foto en ontdek zelf of je het ook ziet.

Wanneer je goed naar de vrouw kijkt die nietsvermoedend op de foto staat, zul je de hand op haar schouder zien liggen. Aangezien alle andere vrouwen hun armen over elkaar hebben geslagen, lijkt deze hand niet bij een van hen te horen en lijkt het alsof hij geen lichaam heeft. Dit geeft een zeer ongemakkelijk gevoel en maakt de foto zeker griezelig. Wat vind jij ervan? We horen graag je mening.